Milići: Za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže 840.060 KM

Agencije
Milići: Za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže 840.060 KM

MILIĆI - U Milićima je počela rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u urbanom dijelu opštine, za koju su Vlada Srbije i opština obezbijedile 840.060 KM, koliko iznosi i ugovorena vrijednost radova.

Zamjenik načelnika opštine Marko Savić rekao je Srni da je ovim projektom predviđena rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže i dijelova kišne i fekalne kanalizacije. 

U ukupnom iznosu obezbijeđeno je sufinansiranje kroz program pomoći Vlade Srbije Republici Srpskoj od 586.749 KM (300.000 evra), uz učešće opštine od 253.311 KM kreditnih sredstava. 

Savić je objasnio da je opština preuzela i troškove projektovanja, koje je uradila banjalučka projektantska kuće "Urbis", kao i revizije i nadzora u ukupnom iznosu od 20.000 KM. 

"Predviđeno je da se radovi završe do kraja godine. Na rokove će uticati vremenske prilike, kao i druge nepredviđene okolnosti", rekao je Savić. 

On je naveo da su u toku radova planirana povremena i kratkotrajna isključenja potrošača sa vodivodne mreže, koja će biti najavljena na opštinskom sajtu i putem lokalnih medija. 

"Sve ovo radimo kako bi omogućili nesmetano i kvalitetnije vodosnabdijevanje", rekao je Savić. 

Radove obavlja milićki "Gramel", preduzeće koje je poslovni dio Grupacije "Boksit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana