Milići obilježavaju Dan opštine; Nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima

GS
Milići obilježavaju Dan opštine; Nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Milićima, povodom Dana opštine - 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.

Poštu palim srpskim junacima odali su i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Višković je istakao da se ponosom može reći da je ova opština za 31 godinu postojanja izgradila sve potrebne institucije za normalan život građana i najavio da će Vlada nastaviti sa radom na stvaranju novih radnih mjesta koja će zaposlenima omogućiti uslove da ostanu i opstanu u ovoj lokalnoj zajednici.

- Treba da naše škole, obdaništa i vrtići budu puni djece i onda ćemo reći da smo uspjeli - rekao je Višković. 

Načelnik Milića Marko Savić istakao je da su borci koji su iznijeli teret Odbrambeno-otadžbinskog rata najzaslužniji za očuvanje ove opštine, kao i odbranu cijele Republike Srpske.

- 231 borac sa teritorije Milića položio svoj život za odbranu Republike Srpske i očuvanje ove opštine - podsjetio je Savić.

Obilježavanje Dana opštine nastavljeno je u sali Skupštine opštine radnim sastankom sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom.

Na svečanoj sjednici će biti uručene opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju Milića u prošloj godini.

Priznanje "Zlatni grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići", biće uručeno Javnoj ustanovi "Vode Republike Srpske" i Pokrajinskoj vladi Vojvodine.

"Grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići" biće dodijeljeni i Organizaciji rezervnih vojnih starešina Nova Pazova na čelu sa predsjednikom Zdenkom Gašićem, te Milivoju Ćirkoviću i Branislavu Spasojeviću.

"Zlatna povelja opštine Milići" posthumno će biti dodijeljena Radomiru Dimitriću. "Posebna povelja opštine Milići" biće uručena trgovini i pekari "SAN", a "Povelju opštine Milići" dobiće "Prizma".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana