Milica Matijević: Cilj bezbjedna zimska sezona

M. L.
Milica Matijević: Cilj bezbjedna zimska sezona

JAHORINA - S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu frekvenciju stanovništva na domaćim planinama, s ciljem suzbijanja širenja virusa korona, inspektori svakodnevno kontrolišu sprovođenje mjera na Jahorini, najznačajnijem skijaškom centru u Srpskoj.

Istakla je to za “Glas Srpske” glavni republički zdravstveni inspektor i vršilac dužnosti pomoćnika direktora Inspektorata RS Milica Matijević, dodavši da se nadzor obavlja uz podršku pripadnika policije i žandarmerije.

Ona je istakla da se od početka otvaranja zimske sezone na Jahorini kontinuirano održavaju sastanci predstavnika svih relevantnih institucija, s ciljem usaglašavanja djelovanja na sprovođenju mjera zaštite od virusa korona u toku skijaške sezone.

- Inspekcijski nadzor vrše republički inspektori i inspektori jedinica lokalnih samouprava, sa posebnim akcentom na ugostiteljske objekte i pridržavanje mjera dezinfekcije, korišćenje lične zaštitne opreme, pridržavanje mjera fizičke distance, zabrane okupljanja u grupama većim od propisanih i ograničenje radnog vremena - rekla je Matijevićeva.

Dodala je da je cilj inspekcijskih kontrola da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, omogući odvijanje poslovnih aktivnosti i zimske turističke sezone bez ugrožavanja zdravlja stanovništva.

- Od početka decembra izvršena je 201 kontrola poslovnih subjekata na Jahorini, od čega je u četiri slučaja utvrđeno da se, u trenutku vršenja inspekcijskog pregleda, subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 6.000 KM - rekla je Matijevićeva i naglasila da će i u narednom periodu biti pojačane inspekcijske kontrole poslovnih subjekata na Jahorini.

Dodala je da ishod borbe sa virusom korona trenutno najviše zavisi od kolektivne odgovornosti te apelovala na građane da se ponašaju odgovorno, da se pridržavaju fizičke distance i pokažu disciplinu u ponašanju u ugostiteljskim objektima i na ski-stazama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana