Milić, Čubrilović: Republika Srpska najveći donator distrikta Brčko

Srna
Milić, Čubrilović: Republika Srpska najveći donator distrikta Brčko

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem da Srpska distriktu i dalje isporučuje električnu energiju po povoljnijoj cijeni, te da je po tom osnovu njegov najveći donator.

Milić je rekao novinarima da je sa Čubrilovićem razgovarao o usklađivanju i izmjeni zakonodavstva, budući da se Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju Republike Srpske direktno primjenjuje u distriktu, a kada je riječ o policijskim službenicima distrikta za njih ne vrijedi odredba o pet plata u smislu određivanja visine penzije.

"Potrebno je uskladiti određene zakone na nivou Republike Srpske kako bismo i tim policijskim službenicima izašli u susret", naveo je Milić.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o ostvarivanju prava na podsticaje u slučajevima kada prebivalište i zemljište podnosioca zahtjeva nisu na istoj teritoriji.

"Tu ima određenih problema i to su pitanja koja ćemo nastojati da riješimo na nekom operativnom nivou, ali i uz podršku predsjednika Narodne skupštine Srpske", istakao je Milić.

On je dodao da je razgovarano i o važnim infrastrukturnim projektima, kao što su izgradnja dionica auto-puteva iz pravca Vukosavlja prema Bijeljini i iz pravca Sarajeva prema Beogradu, koje će ići preko Brčkog.

"To je niz zajedničkih interesa na čijoj realizaciji ćemo raditi u narednom periodu i, ako budemo imali ovakvu saradnju kao do sada, sa uspjehom ćemo ih okončati", rekao je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana