Milan Petrović novi predsjednik prnjavorskog SDS-a

Srna
Milan Petrović novi predsjednik prnjavorskog SDS-a

PRNjAVOR - Milan Petrović novi je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Prnjavor, dok je na čelo Izvršnog odobra imenovan Milan Alkesić, saopšteno je danas na konferenciji za novinare predstavnika SDS-a u Prnjavoru.

Član Predsjedništva SDS-a Nemanja Vasić tvrdi da u Opštinskom odboru ove stranke u Prnjavoru nema raskola i da će stariji članovi podržati mlađe predstojećim lokalnim izborima.

Vasić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je zadovoljan što se realizuje njegov koncept očuvanja jedinstva i podmlađivanja stranke.

"OO SDS Prnjavor smatrao je da ne bi bilo dobro u izbornoj godini ulaziti u unutarstranačke izbore, pa smo pribjegli statutarnom pravu da ja podnesem ostavku, a da zamjenik Milan Petrović preuzme funkciju predsjednika OO do sljedećih stranačkih izbora. Na njegovo mjesto za predsjednika Izvršnog odbora došao je Milan Aleksić", pojasnio je Vasić.

On je dodao da su Petrović i Aleksić isprofilisani kao kandidati za predstojeće lokalne izbore i da u narednih 15 dana ta dva imena idu na teren u mjesne odbore na potvrdu.

"Nakon toga bi trebalo zvanično da bude potvrđeno da će Milan Petrović biti kandidat za nosioca liste u Skupštini opštine, a Milan Aleksić kandidat SDS-a za načelnika opštine Prnjavor", precizirao je Vasić, koji kaže da ostaje član Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a, kao i član OO i IO ove stranke u Prnjavoru.

Novoimenovani predsjednik OO SDS Prnjavor Milan Petrović se nada da će Vasić sada još više i jače da pomaže mladima da pobijede na predstojećim izborima.

On je izrazio i bezrezervnu podršku stranačkom kolegi Aleksiću, kao kandidatu za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik IO SDS Prnjavor Milan Aleksić istakao je da je pred njim i Petrovićem veliki i odgovoran posao, kao i mnogi izazovi.

"Smatramo da imamo snagu, pamet, sposobnost da u SDS unesemo novu energiju, da pospješimo njenu organizaciju, da u rad uvedemo nove, mlade ljudi, ali i ljude koji nisu imali priliku da obavljaju bilo kakve funkcije", naveo je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana