Mihajlović: Izjave o "Buk Bijeloj" iz Sarajeva I Podgorice su političke

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da nedavne izjave u Sarajevu potpredsjednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića i iz FBiH da će projekat "Buk Bijela" ugroziti životnu sredinu u Crnoj Gori, predstavljju direktno narušavanje energetske bezbjednosti regiona i imaju isključivo političku pozadinu.

"To je pokušaj zaustavljanja izgradnje bilo kog elektroenergetskog kapaciteta koji koristi obnovljive izvore energije. Pozadina je nesumnjivo i isključivo politička", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je za "Večernje novosti" istakla da je odnos Srbije i Republike Srpske omiljena tema dnevnopolitičkih aktivnosti onih kojima ta saradnja smeta, te dodala da nije primijetila stavove nekog od stručnjaka u oblasti životne sredine, već samo navode političara sa različitim dnevnopolitičkim interesima.

Sa druge strane, navela je Mihajlovićeva, energetska bezbjednost je važno pitanje za cijeli region, i u smislu proizvodnje električne energije i diversifikacije pravaca i izvora snabdijevanja gasom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana