Mektić: Odluke ću donositi u skladu sa svojim stavovima

Srna
Mektić: Odluke ću donositi u skladu sa svojim stavovima

SARAJEVO - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić nije mogao da potvrdi da li će ubuduće podržavati odluku SDS-a kada je riječ o radu poslanika iz Republike Srpske u Parlamentu BiH, izrazivši nadu da će imati mogućnost da odluke donosi u skladu sa svojim stavovima.

- Tamo gdje sam direktno biran i dobio mandat tražim i želim da imam potpuno pravo da odlučujem u skladu sa svojim stavovima i savješću, jer sam za to odgovoran narodu, posebno biračima koji su glasali za mene - rekao je Mektić.

On nije htio da komentariše zaključke sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ističući da su ih poslanici donijeli u okviru Ustava, zakona i svojih nadležnosti.

- Iskreno ne bih komentarisao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, zato što poslanici imaju i legalno i legitimno pravo da odlučuju o takvim stvarima. Ja ni na koji način ne bih mogao ni da osporavam, niti da podržavam zaključke Narodne skupštine, niti ima potrebe za tim - rekao je Mektić.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obavezuju predstavnici Srpske u instuticijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana