Medvjedica napala stado ovaca na Vlašiću VIDEO

GS
Medvjedica napala stado ovaca na Vlašiću VIDEO

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak napada medvjedice na stado ovaca u vlašičkom naselju Mudrike.

Tom prilikom, medvjedica je napala ovcu i ubila je.

Srećom, nije napala nikoga od mještana, te su je u strahu pokušavali na sve načine otjerati.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Enes Ibrak, predsjednik Lovačkog društva Srednjobosanskog kantona.

“Medvjedica je sa dva mladunca došla u vlašičko naselje Mudrike te ubila jednu ovcu. Na svu sreću, nije napala mještane”, izjavio je Ibrak.

Prema njegovim riječima, medvjedica je navikla na ljude i nije se mnogo uznemirila nakon što su je mještani pokušali otjerati.

“Medvjedica je dan ranije bila u jednom selu koji se nalazi tu u blizini. S obzirom da na tom području nije našla ništa zanimljivo, došla je u selo Mudrike. Navikla je na ljude i zbog toga ju je teško otjerati s tog područja”, rekao je predsjednik Lovačkog društva SBK.

S obzirom da se je na snimku napisano da je u toku hajka na medvjedicu, to znači da se otjera s tog lokaliteta, nipošto se ne smije ubiti.

“Sezona je parenja i zakonski je zabranjeno ubijati medvjede. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva daje dozvolu za odstrel”, dodao je Ibrak.

Iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona povodom kažu da trenutno nemaju službeni zapisnik ovog slučaja.

“Nemamo službeni zapisnik, niti nam je bilo šta prijavljeno”, kratko su za Radiosarajevo.ba rekli iz MUP-a SBK.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana