Maske i rukavice za svako domaćinstvo u Hercegovini

Srna
Maske i rukavice za svako domaćinstvo u Hercegovini

TREBINjE - Savez opština i grada istočne Hercegovine uradiće sve da u narednim danima svako domaćinstvo u ovoj regiji dobije zaštitne maske i rukavice, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, rekao je izvršni direktor ovog saveza Luka Petrović.

“Mjera nošenja maski i rukavica i mjere dezinfekcije su jako bitne. Zato smo mi odlučili da proizvedemo ili da naručimo ovu opremu i da svaka kuća u Hercegovini dobije dva para rukavica i po dvije maske koji će služiti ljudima kada idu na javno mjesto ili u nabavku”, istakao je Petrović.

On je naglasio da je stav ovog saveza da se što prije počne sa dezinfekcijom ulaza u sve lokalne zajednice.

“Proširili smo tu mjeru na način da sva privredna lica i domaćinstva, ali i javne ustanove, preduzeća i haustori ispred svojih dvorišta ili ulaza postave sunđere odgovarajućih dimenzija, a da domovi zdravlja obezbijede dezinfekciono sredstvo i da obuče ljude kako to da mijenjaju”, rekao je Petrović, koji je i generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske”.

On je istakao da je “Elektroprivreda Republike Srpske” obezbijedila novac i naručila 10 respiratora koji će biti podijeljeni bolnicama širom Srpske.

“Smatramo da je potrebno da osnažimo naš medicinski sistem i na taj način Elektroprivreda želi da da skroman doprinos u ovom trenutku, što ne znači da nećemo reagovati i u daljem vremenskom periodu. Što se tiče uprave matičnog preduzeća, mi smo odlučili da pola svojih primanja odvajamo u Fond solidarnosti Republike Srpske, smatramo da je to pravo mjesto u koje treba da se sliva novac od raznih donacija koji će siguran sam otići u prave ruke”, rekao je Petrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana