Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

GS
Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

Prvoligašu iz Gradiške stigla oprema iz Mozzarta

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe. Čim su počeli da se takmiče, ušli su u top pet Prve lige Srpske, a prethodnu sezonu su završili na trećoj poziciji. U narednoj žele da osvoje sam vrh Prve i plasiraju se u Premijer ligu BIH. To bi moglo da im se ostvari u novim dresovima koje im je, kao znak podrške, donirala kompanija Mozzart.

-Ova donacija nam mnogo znači. Imali smo samo jednu garnituru dresova koju smo koristili tri godine i već je bila dotrajala. Momci su se veoma obradovali jer možemo višestruko da koristimo ovu opremu. Mnogo hvala Mozzart-u na ovom poklonu, opravdaćemo njihovo povjerenje - kaže Goran Glavaš, sportski direktor KMF Boračka, Gradiška.

Njihov tim čini 26 članova seniorske selekcije, a nedavno su pokrenuli i Školu fudbala. U kratkom roku uspjeli su da okupe 38 polaznika uzrasta do 16 godina, među kojima su i tri djevojčice.

Klub ima skromne finansije, manju podršku im pruža Grad Gradiška, a sve ostale potrebe finansiraju članovi i prijatelji kluba. Samim tim, donacija u Mozzart-ovoj akciji „Novi dresovi za nove šampione“ im još više znači, pa poručuju da će u njima igrati i prijateljske i prvenstvene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana