Magla u višim predjelima na području Mrkonjić Grada i Kneževa

Srna
Magla u višim predjelima na području Mrkonjić Grada i Kneževa

BANjALUKA - Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, po mjestimično vlažnim ili mokrim i klizavim kolovozima u područjima gđe je tokom noći padala kiša, a vidljivost je zbog magle i niske oblačnosti smanjena u višim pređelima na području Mrkonjić Grada i Kneževa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

BiH od poneđeljka, 1. juna, otvara granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina u Republici Srpskoj i FBiH mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, lokalitet Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom uz magistralni put.

U toku je izgradnja MHE, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je neophodna opreznija i sporija vožnja.

U toku je i rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice tokom izgradnje mosta preko rijeke Vrbas mijenja se režim saobraćaja i reguliše privremenom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Povremene obustave saobraćaja u istom intervalu aktuelne su zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu "MSP Gornji Božinci".

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Modriča jedan-Vukosavlje/Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše, do 31. decembra biće izmijenjen režim saobraćanja zbog rehabilitacije kolovoza.

U toku je i izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom uz semafore.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se, svaki dan osim neđelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova. Izvan vremena obustave, saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, te radnim danima od 7.00 do 17.00 saobraćaj bude povremeno obustavljen maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika saobraćaj je zbog klizišta usporen i naizmjeničan, kao i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Saobraćaj je obustavljen na dionici magistralnog puta Cazin-Skokovi, Zbog radova, a alternativni pravci su Velika Kladuša-Bužim-Otoka, Velika Kladuša-Ćoralići-Gata-Kamenica-Bihać i Cazin-Slatina-Mutin-Rajak.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik, na putu Srebrenik-Šićki Brod, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije mosta na dionici auto-puta A-1 Visoko-Kakanj, kod mjesta Dobrinje, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana