Lukač kadetima: Časno i pošteno nosite uniformu policije Srpske

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas u Banjaluci novoj klasi kadeta da časno i pošteno nose uniformu i značku MUP-a Srpske jer će samo na taj način građani imati povjerenje u policiju.

Lukač je istakao da ispunjava ono što je na početku mandata postavio kao cilj – podmlađivanje policije Republike Srpske.

"To se vidi širom naših ulica u Republici Srpskoj i imamo dobre odjeke sa terena kada je riječ o ponašanju i radu mladih policajaca koji su dali novi kvalitet i snagu MUP-a i bezbjednost građana u Srpskoj", rekao je Lukač novinarima nakon svečanog početka obuke za 186 kadeta.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević kaže da podmlađivanjem kadra žele da podignu i kvalitet rada u policiji, te da je obuka produžena za dva mjeseca u kojima će kadeti sticati dodatna znanja za obavljanje redovnh policijskih zadataka.

Načelnik Uprave MUP-a za policijsku obuku Mile Šikman izjavio je da obuka traje 14 mjeseci od kojih osam sprovode na Policijskoj akademiji, a šest u policijskim upravama gdje će odraditi pripravnički staž.

"Nakon toga slijedi stručni ispit i tek tada će biti spremni za samostalno obavljanje policijskih poslova", rekao je Šikman.

Kadet Jovan Mrkajić iz Šekovića vjeruje da će uspješno završiti obuku čime će postati treći policajac u svojoj porodici.

"Nadam se da ću jednog dana časno da obavljam svoj posao i stojim u stroju sa ostalim policijskim službenicima", istakao je Mrkajić.

Obuku je danas svečano započela 24. klasa Policijske akademije i 10. klasa za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana