Lovačko udruženje "Fazan": U nedjelju lov na šakala

Srna
Lovačko udruženje "Fazan": U nedjelju lov na šakala

DOBOJ - Lovačko udruženje "Fazan" iz Doboja organizuje u nedjelju, 7. marta, treću po redu lovnu manifestaciju "Šakalijada", a zbog epidemioloških mjera lov na ovog predatora odvijaće se sa manjim brojem, odnosno do 40 učesnika.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Fazan" Vedran Božičković rekao je da je zborno mjesto okupljanja lokacija Lipa u 8.00 časova, a do 12.00 časova predviđen je lov i prebrojavanje divljači.

"U skladu sa planom korištenja lovišta za ovu godinu mi smo obavezni da sprovodimo redovan plan suzbijanja predatora na podnošljiv broj, kao i prebrojavanje divljači, što ćemo u sklopu žŠajkalijadež na lovnom reviru Vučijak", istakao je Božičković.

On je upozorio da je populacija šakala u ekspanziji na području Krnjina, Vučijaka i Trebave i da na brojnost utiču i pozitivne vremenske okolnosti.

"Činjenica je da ovaj predator pravi veliku štetu na fazansku, zečiju, i u manjem obimu na srneću divljač", dodao je Božičković.

On je najavio da će u nedjelju, 14. marta, biti organizovana i 21. po redu lovno-turistička manifestacija "Vučiji dani na Ozrenu", koja će ove godine zbog epidemioloških mjera imati lokalni karakter sa brojem učesnika od oko 40 lovaca, članova udruženja "Fazan".

"Vuk se prati redovno. Zbog toplih uslova nije uočeno da se spuštao u niže predjele, izuzev manjeg čopora od tri jedinke na lokalitetu Gostilja", rekao je Božičković.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana