Ljubiša Aramanda ponovo predsjednik Planinarskog saveza Srpske

Srna
Ljubiša Aramanda ponovo predsjednik Planinarskog saveza Srpske

PRIJEDOR - Za predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske ponovo je imenovan Ljubiša Aramanda, dok će predsjednik Skupštine Saveza biti Rajko Lekanić.

Oni su izabrani na današnjoj izbornoj skupštini Saveza koja je održana u Prijedoru.

“U Republici Srpskoj postoje 62 planinarska kluba i za raziku od nekih drugih, nama je ova pandemija pogodovala jer smo dobili veliki broj članova, odnosno samo ove godine smo dobili 1.500 novih članova, što je povećalo ukupnu cifru od oko 5.000 planinara u Republici Srpskoj”, rekao je Aramanda novinarima.

On je dodao da to znači da ovaj savez već dobija drugu kategoriju u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

“Samo omasovljenje Planinarskog saveza i ovog pokreta, odnosno sporta, znači zdrav život, boravak u prirodi i prevashodno zato što je zdrav, a imamo i mnogo naših članova koji se bave ljekovitim biljem i gljivarenjem, tako da je to spoj ugodnog s korisnim”, rekao je Aramanda.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je ovom gradu bila čast da je domaćin ovakvog skupa, posebno jer Prijedor ima dugu tradiciju planinarenja i ima pet planinarskih društava.

“A tu je i Nacionalni parko žKozaraž koji je ugodan za sve vrste planinarenja”, dodao je Pavlović.

On je naveo da je prisustvo predstavnika planinarskih saveza iz okruženja značajno i sa turističkog aspekta za grad Prijedor, ističući i značaj dobrih odnosa sa tim savezima.

Na ovoj izbornoj skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske izabrani su i Upravni i Nadzorni odbor, Sud časti, odnosno svi organi koji su neophodni za rad ovog saveza.

Zahvalnice su, osim zaslužnim članovina Planianrskog saveza i službama koje rade unutar Saveza, uručene i gostima-predsjednicima planinarskih saveza Srbije i Crne Gore uz najavu još bolje saradnje u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana