Lepić: Štite se vlasnici nelegalnih diploma

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirjana Marinković Lepić rekla je danas da dvije godine nije urađeno ništa u vezi sa provjerom diploma zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH.

Ona je navela da je za to vrijeme uputila pet usmenih poslaničkih pitanja, dvije urgencije i dva pisana poslanička pitanja, a nikada nije dobila odgovor. "Sada osnovano sumnjam da se štite ljudi koji imaju diplome koje nisu validne", rekla je Lepićeva, postavljajući usmeno poslaničko pitanje upućeno ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević.

Lepićeva je podsjetila da je provjerama diploma u institucijama Federacije BiH pronađeno 90 diploma koje nisu validne. Da bi odluka mogla biti donesena na Savjetu ministara moraju biti pribavljena i pozitivna mišljenja. Gudeljevićeva se u odgovoru pozvala na zaštitu ličnih podataka, što je Lepićeva opovrgla jer je, kako je rekla, riječ o javnom interesu.

"Svako ko ima ispravnu diplomu neće imati problem sa provjerom. Ovo je postalo drsko i bezobrazno i očigledno da se neko štiti", napomenula je Lepićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana