Lazić: Porodice poginulih boraca osloboditi plaćanja legalizacije stambenih objekata

Srna
Lazić: Porodice poginulih boraca osloboditi plaćanja legalizacije stambenih objekata

BANjALUKA- Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić smatra da porodice poginulih boraca treba da budu oslobođene plaćanja legalizacije novoizgrađenih stambenih objekata u Republici Srpskoj.

Lazić napominje da je ova republička organizacija u toku izrade prijedloga odluke o besplatnoj legalizaciji stambenih objekata za porodice poginulih boraca, koja će biti dostavljena svim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, o čemu bi skupštine gradova i opština uskoro trebalo da donesu konačnu odluku.

On je podsjetio da je Republička organizacija 2018. godine kod Ministarstva za prostornom uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske pokrenula inicijativu da se porodicama poginulih boraca omogući besplatna legalizacija novoizgrađenih stambenih objekata.

- U resornom ministarstvu su nam sugerisali da sa ovom inicijativom idemo prema Savezu opština i gradova Republike Srpske kako bi se donijela jedinstvena odluka na nivou Republike Srpske za sve lokalne zajednice - istakao je Lazić.

On je rekao da su predstavnici Republičke organizacije tim povodom u januaru prisustvovali sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

- Uskoro očekujemo i sastanak sa predstavnicima Grada Banjaluka, kojima ćemo predati našu inicijativu i zamoliti ih da konačnu odluku donesu u što kraćem roku - kaže Lazić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana