Lazić: Neprihvatljivo osnivanje zavoda za sudsku medicinu na nivou BiH

Srna
Foto: Srna

Za porodice poginulih i nestalih iz Republike Srpske neprihvatljivo je osnivanje zavoda sudske medicine na nivou BiH jer bi to bilo još jedno prenošenje nadležnosti na BiH na štetu Srpske, izjavio je predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.

Republika Srpska ima svoj Zavod za sudsku medicinu. Proces traženja nestalih Srba je u potpunom zastoju od 2008. godine, odnosno formiranja Instituta za nestala lica BiH zbog čega smatramo potpuno neprihvatljivim osnivanje ovakve institucije na nivou BiH, jer bi to bilo još jedno prenošnjenje nadležnosti na nivo BiH na štetu Republike Srpske - ociejnio je Lazić.

On je naglasio da porodice poginulih i nestakih iz Republike Srpske traže da se rasformira Institut za nestala lica BiH ili da se proces traženja nestalih Srba vrati na nivo Republike Srpske.

Predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Mujo Hadžiomerović izjavio je ranije da je došlo vrijeme kada bi trebalo osnovati zavod sudske medicine na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana