Lazarević: Cilj izgradnja opšte bolnice u Banjaluci

G.S.
Lazarević: Cilj izgradnja opšte bolnice u Banjaluci

BANjALUKA - Predsjednik Foruma za zdravstvo Socijalističke partije Srpske Sandra Lazarević izjavila je danas da se ova partija zalaže za izgradnju opšte bolnice u Banjaluci koja bi, kako kaže, rasteretila Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

"Sve naše mogućnosti i snage ćemo usmjeriti na to da se izdvoje sredstva na gradskom, pa i republičkom nivou za izgradnju opšte bolnice", rekla je Lazarevićeva i dodala da je to od interesa ne samo za Banjaluku, već i za Republiku Srpsku.

Lazarevićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je glavni cilj platforme Foruma za zdravstvo SPS-a smanjivanje višemjesečne liste čekanja na preglede, ukazavši da je potrebno približiti ambulante domova zdravlja tercijarnom nivou zdravstvene zaštite.

Ona je navela da potrebno prilagoditi porodičnu medicinu ovom podneblju i da bi se jačanjem primarne zdravstvene zaštite rasteretili porodični ljekari.

Lazarevićeva je najavila da će Forum za zdravstvo SPS-a raditi na tome da se mjesto ljekara opšte prakse vrati u Domove zdravlja, a njihov osnovni moto je pristupačniji zdravstveni sistem pacijentima.

"Moramo misliti o prevenciji, jer će preventivna medicina biti ključni momenat", rekla je Lazarevićeva.

Ona je istakla da je zdravstveni sistem Republike Srpske podnio veliki teret od početka pandemije virusa korona, te pohvalila građane jer su pokazali visok stepen svjesnosti o kovidu 19 i pridržavali se svih mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana