Kreće trka za četiri stana

Anita Janković-Rečević
Kreće trka za četiri stana

Banjaluka - Građani Srpske koji žele da učestvuju u nagradnoj igri “Deset računa izbroji i stan osvoji” koverte sa fiskalnim računima ili slipovima od ponedjeljka mogu predavati u poslovnice “Pošta Srpske”, a najsrećniji će osvojiti četiri stana u banjalučkom naselju Lauš.

U Ministarstvu finansija RS, koje je organizator nagradne igre zajedno sa Udruženjem ekonomista RS SWOT, pojasnili su da građani na kovertama treba čitko da ispišu lične podatke, te naznaku “Deset računa izbroji i stan osvoji”.

- Ličnim podacima se smatraju ime, prezime, adresa prebivališta ili boravišta, te kontakt telefon učesnika. Popunjene koverte učesnici šalju preko javnog preduzeća “Pošte Srpske” bez naplate poštanske usluge - rekli su u Ministarstvu finansija i dodali da će koverte koje na prednjoj strani ne budu imale otisak poštanskog žiga “Pošta Srpske” biti nevažeće i neće učestvovati u izvlačenju.

U ministarstvu naglašavaju da će nagradna igra trajati do 13. oktobra, te da će izvlačenje srećnih dobitnika biti priređeno u četiri navrata.

- Prvo izvlačenje biće 22. septembra, kada ćemo dodijeliti stan od 53,15 kvadrata vrijedan 110.552 marke, dok će drugi dobitnik stana od 60,14 kvadrata, u vrijednosti od 125.091 KM, biti poznat 29. septembra. Treće izvlačenje biće 6. oktobra, a srećnom dobitniku pripašće stan od 64,95 kvadrata, vrijedan 135.096 maraka. Četvrti stan od 67,60 kvadrata, vrijedan 140.608 KM, biće izvučen 13. oktobra - naveli su u Ministarstvu finansija i dodali da se sve četiri stana nalaze na adresi Karađorđeva 79 u Banjaluci.

Član radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt ističe da pravo učešća imaju svi građani sa prebivalištem u BiH koji sakupe i pošalju deset fiskalnih računa ili slipova izdatih na teritoriji Srpske.

- Računi i slipovi ne smiju biti stariji od 1. juna - rekao je Šegrt i dodao da neće važiti slipovi izdati na bankomatima, već samo oni dobijeni prilikom kupovine.

Cilj ove nagradne igre je podizanje svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacija bezgotovinskog plaćanja, te motivacija za poštovanje propisa i poboljšanje primjene Zakona o fiskalnim kasama.

 TV prenos

U Ministarstvu finansija RS istakli su da će izvlačenje nagrada biti održano u direktnom TV prenosu emisije “Deset računa izbroji i stan osvoji” na programu Radio-televizije RS.

- Izvlačenje nagrada će se vršiti u prisustvu petočlane komisije za praćenje regularnosti izvlačenja, čija je obaveza da vrši nadzor i kontrolu toka izvlačenja, te da obezbijedi regularnost i sačini zapisnik - pojasnili su u ministarstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana