Kotor Varoš: Radnici “Mehaničkih konstrukcija” idu u izolaciju, potraga za kontaktima zaraženog

GS
Kotor Varoš: Radnici “Mehaničkih konstrukcija” idu u izolaciju, potraga za kontaktima zaraženog

KOTOR VAROŠ - Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić rekao je danas na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije da Higijensko – epidemiološka služba Doma zdravlja u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS preduzima mjere u cilju identifikacije lica koja su bila u neposrednom kontaktu sa Kotorvarošaninom za koga je utvrđeno da je zaražen virusom korona.

– Licima za koja se utvrdi da su bila u neposrednom kontaktu sa njim biće izdata rješenja o kućnoj izolaciji – istakao je Bibić.

Prvi slučaj virusa korona potvrđen je u Kotor Varošu, a riječ je o 55-godišnjem muškarcu koji je zaposlen u kotorvaroškom preduzeću „Mehaničke konstrukcije”. Njemu je izdato rješenje o kućnoj izolaciji, a u toku dana će biti upućen na Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

Iz kotorvaroškog Doma zdravlja su saopštili da je riječ o porodičnom čovjeku i da će se u toku dana biti obavljeno testiranje članova njegove porodice.

Danas će biti izvršena i dezinfekcija svih prostorija preduzeća „Mehaničke konstrukcije”, a Higijensko-epidemiološka služba kotorvaroškog Doma zdravlja odredila je da sanitarni inspektor izda rješenja o kućnoj izolaciji za sve zaposlene u tom preduzeću.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Kotor Varoš će u danas dezinfikovati prostorije Policijske stanice, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i porodične kuće lica oboljelog od virusa korona.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije su apelovali na građane da se pridržavaju izdatih mjera i preporuka u pogledu suzbijanja i širenja virusa korona.

– Posebno skrećemo pažnju građanima da u potpunosti izbjegavaju porodične posjete i druženja, jer samo tako možemo biti odgovorni prema sebi i drugima, te da ne šire paniku u okruženju – istakao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Zdenko Sakan.

Komunalna policija je od proglašenja vanredne situacije i uvođenja mjera kućne izolacije izvršila 203 kontrole i nije kosntatovala kršenje mjera kućne izolacije.

Policijska stanica Kotor Varoš je izvršila kontrolu 176 lica u izolaciji, te izdala prekršajni nalog jednom licu za nepoštovanje mjera kućne izolacije, a jedno lice je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog časa.

(mojkotorvaros.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana