Košarac uručio donaciju pravoslavnom duhovnom centru u Mrkonjićima

Srna
Košarac uručio donaciju pravoslavnom duhovnom centru u Mrkonjićima

TREBINjE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac posjetio je danas Pravoslavni duhovni centar u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i uručio ličnu donaciju za nastavak izgradnje ovog hodočasničkog kompleksa.

Tokom susreta sa igumanijom Pavlom, Košarac je uručio donaciju za nastavak izgradnje ovog duhovnog centra, koji će uskoro dočekati prve hodočasnike i turiste, ali i monahinje.

“Sa velikim zadovoljstvom odlučio sam da jubilarnu novčanu nagradu, koju sam nedavno dobio na ime deset godina radnog staža u institucijama BiH, doniram za nastavak izgradnje našeg pravoslavnog duhovnog centra. To je moj simbolični doprinos izgradnji ovog kompleksa u slavu jednog od najpoštovanijih pravoslavnih svetitelja”, rekao je Košarac.

On je obišao radove na izgradnji Duhovnog centra, u okviru kojeg se, pored postojeće Crkve Svetog Vasilija, gradi niz objekata i pješačke staze koje će pohoditi vjernici i poklonici ovog svetitelja.

“Početkom godine prvi put sam posjetio ovaj veličanstveni kompleks, koji će biti ponos ovog svetog mjesta, Trebinja, hercegovačke regije, cijele Republike Srpske i vjerujućeg pravoslavnog naroda. U godinama pred nama on će postati mjesto okupljanja, sabiranja i poklanjanja svetitelju”, naglasio je Košarac.

On je izrazio zahvalnost vladama Republike Srpske i Srbije, te predstavnicima lokalne vlasti u gradu Trebinju i brojnim donatorima koji su obezbijedili sredstva za realizaciju cijelog projekta, vrijednog 2,5 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana