Košarac u Han Pijesku: Savjet ministara želi da bude partner opštini sa vizijom razvoja

Srna
Foto: Arhiva

HAN PIJESAK- Savjet ministara želi da, kao što su institucije Republike Srpske činile svih ovih godina, bude partner opštini Han Pijesak, koja ima ozbiljnu i stabilnu vlast, sa vizijom razvoja ove lokalne zajednice, rekao je danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Navodeći da u prethodne četiri godine opština Han Pijesak nije imala otvorena vrata u Savjetu ministara zbog političkih razloga, Košarac je istakao da je došao da pošalje jasnu poruku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i ostalih ministara da više nije tako.

"Primjer dobre prakse su institucije Republike Srpske, koje razvijaju svaku lokalnu zajednicu bez obzira na to koja je politička struktura na vlasti i u tom kontekstu biće razvijana neophodna komunikacija", rekao je novinarima Košarac, koji je danas tokom razgovora sa načelnikom Han Pijeska Vladom Ostojićem upoznat o stanju u ovoj opštini, o projektima koji su u fazi realizacije i onima koji će biti realizovani naredne godine.

Košarac je naveo da je ova lokalna zajednica u ekspanziji infrastrukturnih poslova, te da je zadatak omogućiti realizaciju novih projekata koji će otvoriti radna mjesta iz aspekta primarne proizvodnje drveta.

On je istakao da je u programskim ciljevima i zadacima opštinskih vlasti za naredni period jasna socijalna komponenta, privredni razvoj, za šta je potrebna intervencija, ne samo institucija Republike Srpske, već i BiH, kao i međunarodnih organizacija.

"Treba omogućiti prisutnost domaćih i stranih investitora, što bi značilo zapošljavanje mladih i stvaranje novih vrijednosti, te povećanje obima spoljnotrgovinskog prometa na nivou BiH. U dogovoru sa međunarodnim finansijskim organizacijama razgovaraćemo kako se može pomoći u realizaciji određenih projekata jer stanovnici ove opštine to zaslužuju", rekao je Košarac.

Načelnik opštine Vlado Ostojić rekao je novinarima da je uspjeh opštine od 2016. godine do danas konstantan.

"Projekti čija je realizacija u toku su dvije kanalizacione mreže faza jedan, dogradnja spomenika poginulim borcima, gdje će biti dvije mermerne ploče na kojima će biti ispisana imena poginulih boraca i civilnih žrtava iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Radi se obdanište u dijelu zgrade Doma zdravlja, ugovori su potpisani i raspisan je tender za izvođenje radova u skupštinskoj sali, koja je devastirana, u toku su radovi na određenim putevima", naveo je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana