Kompanije iz BiH posjetiće u aprilu sajam slatkiša u Kelnu

Srna
Kompanije iz BiH posjetiće u aprilu sajam slatkiša u Kelnu

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH organizovaće za 10 kompanija iz zemlje posjetu Međunarodnom sajmu slatkiša i grickalica "ISM 2023" u Kelnu koji se održava od 23. do 25. aprila.

Iz Komore su naveli da pravo učešća imaju kompanije sa iskustvom u izvoznim poslovima iz oblasti proizvodnje čokolade i njenih proizvoda, slatkiša, keksa, Trend grickalica, prirodnih slatkiša, grickalica za doručak, sladoleda, zamrznutih poslastica, paste. Na sajmu mogu učestvovati i firme koje su strateški opredijeljene za izvoz na tržište EU i imaju adekvatan kvalitet proizvoda.

Glavni cilj posjete ISM-u je uspostavljanje kontakata s potencijalnim partnerima i unapređenje izvoznih poslova.

Iz Komore su naveli da će izraditi katalog s profilima odabranih kompanija koji će biti na engleskom jeziku i u elektronskoj formi, kao i da će se koristiti prilikom posjete sajmu.

Ova manifestacija u Kelnu je najvažniji sajam slatkiša i grickalica na kojem će se ove godine predstaviti više od 1.800 izlagača/kompanija iz 76 različitih zemalja. Svake godine na ISM-u okupljaju se predstavnici branše iz cijeloga svijeta kako bi predstavili proizvode i razgovarali o najnovijim trendovima, proizvodima i perspektivama.

Sve zainteresovane kompanije, za posjetu ovom sajmu, mogu da se prijave do utorka, 28. marta. Više informacija o sajmu, uslovima posjete i načinu prijave nalazi se na veb stranici Spoljnotrgovinske komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana