Kompanija „m:tel”: Vozači da ostave telefon dok voze

GS
Kompanija „m:tel”: Vozači da ostave telefon dok voze

BANjALUKA - Kompanija „m:tel” upozorila je danas na činjenicu da se 25 odsto saobraćajnih nezgoda dešava zbog nepažnje, uz poruku vozačima da se odgovorno ponašaju i ostave telefon dok voze.

Neka istraživanja, dodaju, porede distrakciju pažnje kod upotrebu mobilnih telefona u vožnji i vožnju pod dejstvom alkohola, a rezultati su zapanjujući. Korišćenje mobilnog telefona za volanom je jednako vožnji pod dejstvom alkohola od najmanje 0,8 mg/ml.

-Poruka kampanje “Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš” treba da nas podsjeti na najvažniju stvar, a to je da ne postoji ništa važnije od onih koji nas vole i koje volimo - saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se podsjeća da „m:tel” posljednjih osam godina, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske, kampanjom nastoji da podstakne vozače da razmišljaju o važnosti odgovornog ponašanja za volanom.

Ova kompanija navodi i statistike po kojima više od 90 odsto vozača koristi mobilni telefon u vožnji, dodajući da je zakonom određeno da vozač ne smije koristiti mobilni telefon, osim u slučaju da je prilagođen upotrebi u vozilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana