Kompanija "m:tel": Uručene stipendije za 15 studenata elektrotehnike

GS
Kompanija "m:tel": Uručene stipendije za 15 studenata elektrotehnike

BANjALUKA- Predstavnici kompanije "m:tel"uručili su danas u Banjaluci stipendije za 15 studenata elektrotehničkih fakulteta u BiH.

Riječ je o 11. generaciji studenata, a na konkurs koji je objavljen u novembru prošle godine prijavilo se 29 studenata Fakulteta elektrotehnike iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Tuzle.

Odabranih 15 studenata primaće stipendiju od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija, a stekli su i pravo na obavljanje stručne prakse u trajanju od mjesec dana u kompaniji "m:tel".

Portparol "m:tel" Milica Kondić rekla je da ovaj program nije samo Finansijska podrška najboljim studentima u BiH, nego je mnogo više od toga.

- To je način da se ovi mladi ljudi nagrade za svoja dosadašnja postignuća, te da im bude pružena i podrška na putu ka još boljim rezultatima u budućnosti. Potvrda toga je i sjajan program "m:tel" stručne prakse na koju svi stipendisti imaju pravo, a u trajanju do čak mjesec dana uz punu podršku stručnog mentora - navela je ona.

Kondićeva je napomenula da sve troškove smještaja u Banjaluci tokom trajanja prakse snosi kompanija "m:tel", te da studenti imaju pravo da sami, prema svojim interesovanjima biraju organizacionu cjelinu, odnosno oblast stručne prakse.

Kroz ovaj program prošlo je više od 200 studenata tokom deset prethodnih godina, a mnogi od njih su sada dio kompanije " m:tel" kao zaposleni stručnjaci iz oblasti koju su izučavali tokom studija.

"M:tel " svojim stipendistima nudi pristup najsavremenijim tehnologijama, kako bi im ubrzala i olakšala put od teorije do praktične primjene usvojenih znanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana