Kolovozi pretežno mokri, u Krajini mogući jači udari vjetra

Srna
Kolovozi pretežno mokri, u Krajini mogući jači udari vjetra

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po pretežno mokrim i vlažnim kolovozima, dok se u višim krajevima Krajine vozačima skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na mogućnost odrona.

Prohodnost većine puteva u Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, a vozačima se svjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima i stanju na putu.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske podsjećaju vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

U toku su radovi na rekonstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Karakaj-Drinjača. Predviđeno je da ovi radovi traju do 31. decembra 2019. godine.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Modriča-Vukosavlje-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuša/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, do 31. decembra.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici Johovac-Rudanka zbog radova na regulisanju ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji kolovoza, na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku su radovi na rekonstrukciji kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva /AMD/ pokrenuli su veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom i vozači mogu da obave besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila danas u krugu AMD “Čelinac” u Čelincu od 9.00 do 11.00 časova, a od 13.00 do 15.00 časova u AMD “Kotor Varoš” u Kotor Varošu.

Kampanja će trajati do 29. novembra i sprovodiće se i u Šipovu i Mrkonjić Gradu, Doboju i Tesliću, Kozarskoj Dubici i Gradišci, Istočnom Sarajevu i Palama, Sokocu i Rogatici, Višegradu i Foči, Trebinju i Bileći i Gacku i Nevesinju.

U Federaciji BiH zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a na širem području Livna, Kupresa i Tomislavgrada vozači se upozoravaju na povremeno jake udare vjetra.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana