Kojić: Bošnjačka udruženja produžena ruka politike

Srna

SREBRENICA - Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić smatra da je najava da će od bošnjačkih udruženja biti zatraženo da podnesu krivičnu prijavu protiv Milorada Kojića i članova nezavisne Međunarodne komisije za utvrđivanje ratnih zločina priznanje da su ta udruženja produžena ruka političkog Sarajeva.

Kojić je rekao Srni da je šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Alija Tabaković najavio da će to učiniti zbog, kako je naveo, krivičnog djela negiranja presuda Haškog tribunala.

"Time se potvrđuje ono što je svakom objektivnom poznato, da su bošnjačka udruženja pijuni i probni baloni prije svega SDA kao glavne pesnice koja udara na sve što je srpsko i na Republiku Srpsku“, smatra Kojić.

On je istakao da porodice srpskih žrtava traže od nadležnih da se direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić i članovi nezavisne komisije zaštite jer će se na taj način sačuvati istina.

Prema njegovim riječima, Tabaković ne smije lično da podnese prijavu nego će to narediti udruženjima koja su oformljena samo da bi izvršavala naredbe političara, a zauzvrat im politika obezbjeđuje enormna sredstva i na taj način im se odužuju.

"Svima je jasno da je Haški tribunal formiran da bi sudio isključivo Srbima, a da je Incko dopunom Krivičnog zakona BiH dao još jedno oružje za očuvanje mita o Srebrenici kao stradalničkom mjestu Bošnjaka i da je ispunio obećanje koje je dao političarima u Sarajevu preko udruženja koje kontroliše SDA, za što je vjerovatno uzeo ogroman novac prije odlaska sa funkcije i iz BiH", kaže Kojić.

On je istakao da Tabaković, kao i političko Sarajevo, nije spreman da istini pogleda u oči i da se pomiri sa izvještajem nezavisne komisije.

"Konstantno žele da narativ o navodnom genocidu živi iako su svjesni da je /član Međunarodne komisije/ Gideon Grajf osoba sa impresivnom biografijom i da se kao ozbiljan čovjek ne bi bavio neistinom i lažima", naglasio je Kojić.

Svim političkim akterima iz Republike Srpske poručeno je da se ujedine i zauzmu jedinstven stav za ukidanje Incovog zakona kao jednog od uslova za vraćanje u zajedničke institucije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana