„Kočićev zbor“ – Dani istine, slobode i otadžbine

SRNA
„Kočićev zbor“ – Dani istine, slobode i otadžbine

BANjALUKA - Ovogodišnji "Kočićev zbor", koji će u Banjaluci i na Manjači biti održan od 26. do 28. avgusta, sastojaće se od dana istine, slobode i otadžbine, te povezivati tradiciju i suštinu, najavljeno je danas iz banjalučke Gradske uprave.

Savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić Banjac rekla je da će se pripremljeni sadržaj odvijati jedan dan u centru Banjaluke, te dva dana u rodnom mjestu Petra Kočića na Stričićima, a cilj manifestacije je da Kočićev život i djela približi svim generacijama.

Prvog dana "Kočićevog zbora" 26. avgusta u Parku Petar Kočić biće dodijeljena nagrada "Zmijanjče", dok su popodnevni časovi rezervisani za satiru, po kojoj je Kočić i bio poznat.

Naredna dva dana, 27. i 28. avgusta, manifestacija će se održavati na Manjači, gdje će grad imati svoj autentičan šator, odnosno zborište.

Subota je zamišljena kao dan za porodicu, kada će biti organizovana radionica zmijanjskog veza i modna revija, a biće i dijeljene knjige prisutnima, te održano druženje sa književnicima, kao i radionica kuvanja.

"U nedjelju smo ponovo u Stričićima. Od 9.00 časova biće služena liturgija, u 12.00 časova, položeni vijenci i održana svečana litija, a nakon toga će biti organizovane sportske igre", rekla je Banjčeva.

Ona je poručila da je cilj pjesme "Sve mi je", koja je osmišljena upravo za 57. "Kočićev zbor", da zainteresuje mlađu populaciju. Grad Banjaluka će u subotu i nedjelju, 27. i 28. avgusta, organizovati besplatan prevoz za sve koji žele da budu dio "Kočićevog zbora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana