Književni klub "Vihor": Konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda

Srna
Književni klub "Vihor": Konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda

DERVENTA - Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente raspisao je nagradni konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda, povodom održavanja 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta.

Pravo na prijavu imaju svi pjesnici iz Republike Srpske, BiH i inostranstva, dostavljanjem jedne neobjavljene pjesme za jednu od tri kategorije - pjesma posvećena ljepotama voda, šaljiva pjesma o vodama i aktivnostima na rijeci, ili pjesma o temi "Ukrinski cvijet", saopšteno je iz "Vihora".

"Radovi moraju biti potpisani šifrom, a u istoj koverti neophodno je u manjoj zatvorenoj koverti dostaviti i rješenje šifre, adresu autora, broj telefona i imejl adresu. Svaki rad isključivo potpisan šifrom, bez rješenja šifre, mora biti u roku trajanja Konkursa dostavljen i putem imejl adrese [email protected]", navedeno je u uslovima konkursa.

Radovi treba da budu pisani na srpskom jeziku, u fontu tajms nju roman, veličina slova 12, te da sadrže najviše 28 stihova.

Članovi Kluba koji žive u Derventi nemaju pravo na proglašenje i nagradu u kategoriji "Pjesma posvećena ljepotama voda".

Nagrađene pjesme biće objavljene u zborniku, kao i radovi koje žiri odabere za pohvalu i objavu, a zbornik će bez naknade biti uručen svim učenicima na dan održavanja manifestacije.

Iz Kluba je navedeno da je u planu da susreti budu održani 8. i 9. avgusta u Derventi.

Radovi se mogu slati najkasnije do 10. jula na adresu Srpski književni klub "Vihor" Derventa, n/r predsjednika Nenada Simića, Ulica kralja Petra jedan bb, 74400 Derventa, Republika Srpska, BiH, sa naznakom "Za konkurs – Vihor", sa obaveznim označenjem kategorije za koju se pjesma dostavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana