Kneževo: Sjećanje na 23 poginula borca vojske Srpske

Srna
Kneževo: Sjećanje na 23 poginula borca vojske Srpske

KNEŽEVO - U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kneževu služen je parastos za 23 pripadnika 22. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske koji su poginuli na vlašićkom ratištu na današnji dan 1995. godine.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kneževo Ranko Vučić rekao je Srni da su borci jedinstveni u namjeri da sačuvaju Republiku Srpsku i njene svetinje. 

"Zbog toga ne smijemo zaboraviti ni ova 23 poginula borca, koji su dio korpusa od 318 poginulih u odbrambeno-otadžbinskog rata iz opštine Kneževo i koji su ugradili svoje živote u stvaranje Srpske", rekao je Vučić. 

On je poručio da srpski narod neće dozvoliti da mu iko otme svetu srpsku zemlju i vjeru, za koje su položeni životi. 

Vučić smatra da je srpsko jedinstvo veoma važno, posebno kada je riječ o podizanju optužnica protiv pripadnika Vojske Srpske, generala ili vojnika. 

Nakon parastosa služen je pomen u Spomen-sobi poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Kneževa 1991-1995. godine. 

Parastosu i pomenu su, osim porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, saboraca i mještana, prisustvovale i predstavnici opštinske Boračke organizacije i lokalne vlasti u Kneževu. 

Parastos i pomen je organizovala opštinska Boračka organizacija zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i uz pomoć lokalne zajednice Kneževo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana