Klizavi kolovozi, jaki udari vjetra na području Bijeljine

Srna
Klizavi kolovozi, jaki udari vjetra na području Bijeljine

BIJELjINA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a na području Bijeljine ima jakih udara vjetra, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, a posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 1. aprila.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac i Porebrice-Lepnica. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zatvorena za saobraćaj Zenička zaobilaznica /pravac Zenica jug - Zenica sjever/ zbog većeg klizišta koje se dogodilo između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistaralnog puta.

Jaka kiša koja pada u većem dijelu FBiH otežava saobraćaj, a ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana