UKC RS adaptira smještaj u slučaju virusa korona

Agencije
UKC RS adaptira smještaj u slučaju virusa korona

BANjALUKA - Postojeći prostor Klinike za kožne i polne bolesti u Banjaluci biće ustupljen Klinici za infektivne bolesti i prilagođen za prihvat pacijenata kod kojih eventualno bude potvrđena infekcija virusom korona i onih kod kojih postoji sumnja na prisustvo virusa, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Iz UKC ističu da će se prijem ovih pacijenata vršiti na zaseban ulaz zgrade, dok će pacijenti koji se liječe od drugih infektivnih oboljenja ostati u postojećem prostoru ove klinike, takođe sa zasebnim ulazom.

U saopštenju se navodi da će Klinika za kožne i polne bolesti UKC od ponedjeljka, 2. marta, biti izmještena iz sadašnjeg prostora i počeće sa radom u zgradi Tehničko-ekonomskog bloka na lokaciji Paprikovac.

"Do daljeg, Klinika za kožne i polne bolesti u novom prostoru primaće isključivo ambulantne pacijente, dok će oni pacijenti koji zahtijevaju hospitalizaciju biti zbrinuti u smještajnim kapacitetima drugih klinika naše ustanove", dodaje se u saopštenju.

Iz UKC-a napominju da će i prostor Odjeljenja radioonkologije Klinike za onkologiju koji je smješten u prostoru Klinike za infektivne bolesti biti od sutra izmješten u adekvatan i u potpunosti opremljen prostor Dnevne bolnice Centra urgentne medicine.

U saopštenju se ističe da je na nekadašnjoj lokaciji Klinike za plućne bolesti u centru Banjaluke /stara Hirurgija/, završena adaptacija prostora koji će poslužiti u svrhu karantina onih osoba koje nemaju simptome bolesti, a boravili su u područjima zahvaćenim epidemijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana