Klinici intenzivne medicine UKC RS prestižan sertifikat

A.J.R.
Klinici intenzivne medicine UKC RS prestižan sertifikat

Banjaluka - Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS dodijeljen je međunarodno priznati sertifikat koji je potvrda da su zdravstvene usluge koje se svakodnevno pružaju pacijentima kao i edukacija iz oblasti intenzivne medicine na svjetskom nivou.

U pitanju je sertifikat ISO 9001:2015 koji je ova klinika dobila prošle godine za zbrinjavanje kritično oboljelih pacijenata, a juče im je uručena resetifikacija koja je proširena na oblast edukacije iz oblasti intenzivne medicine. 

Pomoćnica generalnog direktora za medicinske poslove UKC RS  Zvezdana Rajkovača istakla je da dobijanje ovog sertifikata znači da sve medicisnke procedure odvijaju po standardima velikih svjetskih zdravstvenih centara.

- Za dobijanje ovakovog sertifikata morali smo zadovoljiti izutetno velike kriterijume, a koliko je značaj govori činjenica da u našem okruženju jedino intenzivna njega u Ljubljani ima isti takav sertifikat – rekla je Rajkovača.

Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS jedina je organizaciona jedinica na prostoru BiH koja zbrinjava najteže i kritično oboljele nehirurške pacijente, te se izdvaja po savremeno opremeljenom prostoru, najmodernijoj opremi i izuzetno stručnom kadru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana