Kabinet predsjednika sufinansiraće dogradnju vrtića u Gacku

Srna
Kabinet predsjednika sufinansiraće dogradnju vrtića u Gacku

GACKO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da će kabinet predsjednika Republike sufinansirati dogradnju vrtića u Gacku, kao i da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu.

Cvijanovićeva je nakon sastanka u Gacku sa načelnikom ove opštine Ognjenom Milinkovićem rekla da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu jer je nezamislivo da u mjestu sa takvim resursima ne postoji takvo igralište.

"Želimo da još veći broj mališana ima mogućnost da bude smješten u vrtić, što će biti olakšica za sve roditelje koji ovdje žive", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon.

Ona je navela da je opština već počela taj projekat, koji će imati podršku predsjednika Republike, ali i drugih za koje se procijeni da su neophodni da se uključe u realizaciju tog projekta.

"Raspoloženi smo za saradnju. Važno je da postoji lokalni tim koji želi čvrste veze sa Vladom Republike Srpske i sa republičkim institucijama da bi se mogli realizovati projekti za građane. U prethodnom periodu nismo imali poseban nivo saradnje sa ovom lokalnom zajednicom", napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je je izrazila uvjerenje da dolazi neko bolje vrijeme za ovu lokalnu zajednicu i dodala da podržava sve planove načelnika da Gacko postane lijep grad.

Cvijanovićeva je poručila da ima puno posla koji treba da se uradi u Gacku i da je jako tužno što opština koja ima takve resurse, kao što je Termoelektrana Gacko i ostale, izgleda tako zapušteno.

Istakavši da grad mora ljepše da izgleda, da se naprave adekvatni sadržaji za djecu, omladinu, penzionere i da se "ubrizga život", Cvijanovićeva je najavila da će se raditi i na velikim infrastrukturnim projektima u Gacku, kao što su kanalizacija i vodosnabdijevanje.

"Opština je ušla u realizaciju velikog projekta vodosnabdijevanja, ali je ostalo dosta započetih, a nezavršenih poslova", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što u Gacku postoji veliki resurs kao što je Termoelektrana Gacko, koja je značajna za zapošljavanje ljudi, kao i za cjelokupan energetski sektor i privredu Republike Srpske.

Cvijanovićeva je ukazala da postoji mnogo toga i mimo Termoelektrane što treba da se oživi i da se realizuje u Gacku.

"Preduslov su određeni infrastrukturni projekti i srećna sam što sam imala priliku danas da vidim da, kada je u pitanju putna komunikacija i saobraćajna infrastruktura, da postoje određeni planovi i zahtjevi koji će ići prema preduzeću žPutevi Republike Srpskež, ali i prema resornom ministarstvu i Vladi", rekla je Cvijanovićeva.

Nakon sastanka sa Milinkovićem i rukovodstvom opštine, Cvijanović je položila vijenac na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske pod nazivom "Kruna gatačkim junacima" u Gacku.

Ona je posjetila i Spomen-sobu palim borcima otadžbinskog rata u Gacku.

Predsjednik Srpske prethodno je jutros u trebinjskom naselju Mrkonjići, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, prisustvovala prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, koju je služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana