Kabinet predsjednice podržao projekat o edukaciji djece o bezbjednosti u saobraćaju

Srna
Kabinet predsjednice podržao projekat o edukaciji djece o bezbjednosti u saobraćaju

BANjA LUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem, ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom i v.d. direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Novicom Krunićem.

Na sastanku je razgovarano o potrebi unapređenja informisanosti i edukacije djece i omladine o bezbjednosti u saobraćaju, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

S tim u vezi, Kabinet predsjednice Republike podržao je projekat “Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj”, koji pod pokroviteljstvom predsjednice Republike realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Sagovornici su upoznali predsjednicu Cvijanović o ciljevima projekta koji obuhvata upoznavanje sa saobraćajnim pravilima mališana preškolskog uzrasta i djece u osnovnim i srednjim školama.

Predsjednica Srpske je istakla da snažno podržava realizaciju ovog, ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva i njihovu bezbjednost.

Projekat predviđa i edukaciju učitelja, nastavnika i roditelja o bezbjednom učešću u saobraćaju, kao i izradu saobraćajnih poligona u okviru saobraćajnih sekcija, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana