Još jedna donacija iz Mozzarta za Sigurnu kuću u Bijeljini

GS
Foto: Mozzart

BIJELjINA - Akcija kompanije Mozzart „Stop nasilju nad ženama“ traje 365 dana u godini. U okviru ove misije, već tri godine, pružaju podršku Sigurnim kućama širom BiH.

Pažljivo osluškujući potrebe štićenika, redovno obilaze objekte u kojima su smješteni i upućuju im donacije. Pomoć je ponovo stigla i na adresu Sigurne kuće u Bijeljini, koja djeluje u okviru Fondacije „Lara“. Uručena im je novčana donacija u znak podrške u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. 

-Mnogo nam znači što su predstavnici kompanije Mozzart uvažili naše želje i potrebe. Najpotrebniji nam je bio novac koji smo namijenili za adaptaciju objekta koja je u toku. Hvala na pomoći donatoru u ispunjenju našeg cilja -  kaže voditeljica Sigurne kuće pri Fondaciji "Lara“ Bijeljina Mirzeta Tomljanović.

Fondacija je osnovana 1998, a 2012. godine je počela sa radom Sigurna kuća Bijeljina. Tokom duže od decenije rada, u Sigurnoj kući je boravilo preko 476 žena i djece.

Trenutno je tu 17 korisnika, odnosno pet žena i 12 djece. Trude se da im obezbijede smještaj, hranu, psihosocijalnu, pravnu i zdravstvenu pomoć, a sve s ciljem osnaživanja žrtava kako bi što prije mogli da nastave normalan život van Sigurne kuće. Sve to ne bi bilo moguće bez donatora koji su uz njih u kontinuitetu.

-Saradnja sa kompanijom Mozzart nam je veoma značajna. Ono što bismo istakli u ovom trenutku jeste činjenica da su se svaki put odazvali na naš poziv za pomoć i donirali nam određena novčana sredstva, što opet ukazuje na visok nivo razvijenosti društvene svijesti i odgovornosti ove kompanije - dodaje Mirzeta Tomljanović.

Zahvaljujući regionalnom lideru u priređivanju igara na sreću, adaptacija prostora Sigurne kuće je u toku. Po završetku radova, štićenici će imati na raspolaganju prostor u garaži za čuvanje zaliha hrane, odjeće, sredstava za higijenu i opremu za rad sa djecom. U okviru svoje društveno odgovorne misije, Mozzart će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku u borbi nasilja nad ženama širom BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana