Još jedan bojkot ispred OŠ "Branko Radičević": Traže staru učiteljicu

Nezavisne
Foto: Goran Šurlan/RAS

BANjALUKA - Roditelji učenika II6 odjeljenja u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci okupili su se danas ispred ove škole zajedno sa svojom djecom bojkotujući početak nastave zbog promjene učiteljice.

Naime, njihovima mališanima je promijenjena učiteljica Neda Mićić koja je, po riječima roditelja, imala sjajan odnos s mališanima i dobar je pedagog.

Njima su podršku pružili i roditelji učenika V3 odjeljenja ove škole koji su ranije bojkotovali nastavu zbog slične situacije, i promjene učiteljice Nade Vasiljević.

Aleksandar Kisić, jedan od roditelja učenika II6 odjeljenja, istakao je da su se okupili zbog česte promjene nastavnog kadra u ovoj školi.

"Drugi razlog je to što smo došli da podržimo našu dosadašnju učiteljicu Nedu Mićić, jer je ona izvrstan pedagog i za kratko vrijeme u radu s njima je osvojila srca naše djece", kazao je Kisić.

Prema njegovim riječima, bojkot će zasad trajati dva dana, te će se i sutra okupiti ispred ove škole kako bi zahtijevali da njihovu djecu ponovo uči učiteljica Neda Mićić.

"Obratićemo se različitim institucijama za prava djece, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture RS. Do promjene učiteljice je došlo jer stara učiteljica već više od četiri godine radi na ugovor na određeno vrijeme, sve do ovog konkursa, kada, iako je bila najbolja, nije dobila ugovor", naglasio je Kisić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana