Jezero: Potpisani ugovori sa sedam korisnika programa "Zajedno do posla"

Srna
Foto: Srna

JEZERO- Rukovodilac banjalučke Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Mladen Vrećo danas je u opštini Jezero potpisao ugovore sa sedam lica kojima su odobrena sredstva po Programu finansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske.

Korisnicima Programa "Zajedno do posla" odobreno je po 10.000 KM.

Vrećo je rekao novinarima da je Vlada Republike Srpske ove godine Zavodu za zapošljavanje odobrila sredstva za 1.332 lica, od toga su 1.226 lica iz kategorije demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida i 106 iz kategorije djece poginulih boraca.

On je istakao da je u opštini Jezero sedam korisnika koji već razmišljaju o udruživanju u poljoprivrednu zadrugu i slične oblike, tako da se dogodine mogu očekivati nove aplikacije za prijem novih radnika.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je da Vlada Republike Srpske ovakvim načinom podrške samozapošljavanju i zapošljavanju pomaže posebno stanovnike u ruralnom kraju i malim i izrazito nerazvijenim opštinama.

"Sedam korisnika iz naše opštine su dobili po 10.000 KM, što je skoro sedam odsto našeg budžeta. Raduje me da su tu proizvođači sitne stoke, povrća, i imaćemo šaroliko ponudu proizvoda", navela je Ružičićeva.

Dijete poginulog borca Slavica Tomić, koja proizvodi sir, kajmak i mlijeko, zahvaljuje svima jer će joj ova pomoć omogućiti da proširi proizvodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana