"Jesenji sajam"sutra otvara vrata

Anita Janković-Rečević
"Jesenji sajam"sutra otvara vrata

Banjaluka - "Jesenji sajam 2019", na kojem će se predstaviti više od 150 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Makedonije, sutra će biti otvoren u prostorijama "Banjalučkog velesajma".

Svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije, koja će trajati četiri dana, zakazano je za 11 časova.

Direktor "Banjalučkog velesajma" Dragoljub Bojanić istakao je da su na ovogodišnjem sajmu, 23. po redu, baš kao i ranijih godina objedinjene tri međunarodne sajamske manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS, te Sajam turizma i ugostiteljstva.

- Izlagači će se predstaviti na 100 štandova u tri dvorane. U odnosu na lani, ovogodišnji sajam je po površini i broju izlagača veći za 30 odsto - rekao je Bojanić. On je istakao da su iskustva iz ranijih godina veoma pozitivna izrazivši nadu da će tako biti i ovaj put.

- Pozivam posjetioce da dođu u što većem broju i pronađu za sebe ono što im je interesantno. Cijena ulaznice je dvije KM, osim za organizovane posjete učenika i studenata koji ne plaćaju ulaz - kazao je Bojanić.

Dodao je da će se u okviru LORIMES-a predstaviti kompanija "Krušik" iz Valjeva koja se bavi proizvodnjom municije.

- Riječ je o holding korporaciji sa najdužom tradicijom učešća na međunarodnim sajmovima. Nije ih bilo nekoliko godina u Banjaluci, ali sada se vraćaju što je značajno za ljude iz svijeta lova - dodao je Bojanić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da će se na ovogodišnjem sajmu savez predstaviti u punom sjaju, te da će pored centralnog štanda imati i predstavnike iz svih deset regija koji će na štandovima predstaviti trofeje divljači iz svojih lovišta.

- Pokazaćemo kako gazdujemo lovištima, te prezentovati izgrađene uzgojne objekte. U dijelu sa "Šumama RS" prezentovaćemo saradnju u vezi sa pitanjem komercijalnog lova, a biće predstavljena i lovačka oprema koja je sastavni dio našeg kolorita. Na pojedinim štandovima imaćemo trofeje u zlatu kada je u pitanju srneća divljač što govori da se na terenu dobro gazdovalo u proteklom periodu - rekao je Minić i dodao da su u protekle dvije godine, od kada je Vlada RS prepoznala Lovački savez kao jednog od najvećih partnera, stotine hiljada KM uložene u lovišta.

Istakao je da se značaj sajma ogleda i u tome što se na jednom mjestu okupe svi  predstavnici lovaca da razmijene iskustva i dogovaraju nove pohode.

Na Međunarodnom sajmu turizma i ugostiteljstva predstaviće se i Turistička organizacija RS na čijem će štandu biti prezentovana najatraktivnija ponuda turističkih destinacija, sa akcentom na programe i sadržaje u kojima gosti mogu da uživaju u predstojećoj zimskoj sezoni.

Sajam će biti otvoren do 16. novembra, a posjetioci će imati priliku da obilaze štandove od 10 do 19 časova, a u subotu do 15 časova.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo trgovine i turizma RS, Grad Banjaluka, Lovački savez RS i Šume RS. Među medijskim pokroviteljima manifestacije je i "Glas Srpske".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana