Javni poziv za učešće u mentorskom programu "Naum"

Srna
Javni poziv za učešće u mentorskom programu "Naum"

BANjALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za prijavu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, profesora sa univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i stručnjaka iz lokalne zajednice za učešće u mentorskom programu u okviru projekta "Naum".

Ministarstvo ovaj program realizuje u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Društvom psihologa Republike Srpske u okviru projekta "Naum" koji se odnosi na podsticaj timovima za podršku nadarenim učenicima.

U toku je druga faza ovog projekta čiji je fokus usmjeren na izgradnju sistema podrške koji će omogućiti optimalan rad sa potencijalno darovitom djecom u školama u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Jedan od ključnih koraka ovog procesa podrazumijeva izbor stručnih i motivisanih osoba /mentora/ za rad sa potencijalno darovitom djecom i kreiranje baze stručnjaka koji bi bili pioniri u ovoj oblasti u Srpskoj.

Javni poziv se odnosi na mentore nastavnike /profesore razredne i predmetne nastave/ iz osnovnih i srednjih škola koji će biti uključeni u direktan mentorski rad sa potencijalno darovitim učenicima, te na mentore profesore sa banjalučkog i Univerziteta u Istočnom Sarajevu i stručnjake u različitim oblastima iz lokalne zajednice, zadužene za rad na dodatnom jačanju i podršci mentorima nastavnicima, kao i za njihovu superviziju.

"Svi su pozvani da svojim stručnim znanjima doprinesu da se potencijalno daroviti i talentovani učenici prepoznaju i kroz adekvatan rad usmjere u svojim školama, odnosno sredinama", navodi se u saopštenju.

Javni poziv otvoren je do 17. aprila, a prijave se vrše putem obrasca koji je dostupan na linku Javni poziv otvoren je do 17. aprila, a prijave se vrše putem obrasca koji je dostupan na linku https://forms.gle/LiWqzL887BcPMdWBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana