Izvršen vazdušni medicinski transport pacijenta iz Foče u Banjaluku

Srna
Izvršen vazdušni medicinski transport pacijenta iz Foče u Banjaluku

BANjALUKA- Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su, na zahtjev Univerzitetske bolnice iz Foče, izvršili vazdušni medicinski transport pacijenta Z.I. /60/ sa dijagnozom trovanja koje je uzrokovalo akutnu isuficijenciju disanja uz ketoacidozu, jer je riječ o dijabetičaru.

"Pacijent je transportovan na respiratoru i biće primljen na Kliniku za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je istakao da je, uprkos složenim meteorološkim uslovima i složenom stanju pacijenta, transport izvršen uspješno u poslijepodnevnim časovima, što je primjer profesionalnog rada vazduhoplovno-tehničkog i medicinskog osoblja UKC-a Republike Srpske.

"Pripadnicima Helikopterskog servisa ovakvi letovi su podstrek i opravdanje da je svaki vazdušni medicinski transport jedan spasen život i obaveza da i dalje budemo na raspolaganju svom narodu za sve intervencije, bilo da je riječ o medicinskom transportu, gašenju požara ili pomoći stanovništvu Republike Srpske u savladavanju posljedica izazvanih elementarnih nepogodama", poručio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su, zajedno sa timom koji čine ljekar i medicinski tehničar, izvršili 49 vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana