Ivana Bjelogrlić sutra u klinici “Gustav Rosi” u Parizu

Milijana Latinović
Ivana Bjelogrlić sutra u klinici “Gustav Rosi” u Parizu

BANjALUKA - Hrabra djevojčica Ivana Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva krenula je jutros borbeno u najvažniju bitku, a već sutra očekuju je prvi pregledi na klinici “Gustav Rosi” u Parizu, koja važi za najbolju iz oblasti dječije onkologije.

Potvrdila je to za “Glas Srpske” majka malene lavice Ninoslava Bjelogrlić naglasivši da danas u 17 časova lete iz Beograda za Pariz.

 - Ivana je za sada dobro. Dobili smo raspored i već sutra treba da se javimo u kliniku. Za početak su planirane krvne analize i pregled kod anesteziologa, a potom, već u utorak hospitalizacija u klinici “Gustav Rosi” – kazala je Bjelogrlićeva.

 Borbeno i samouvjereno ova trogodišnja djevojčica krenula je jutros sa roditeljima u Beograd, a dan ranije njeni vršnjac iz Istočnog Sarajeva i njihovi roditelji ispratili su je uz emotivne poruke. Šarenim balonima na kojima je pisalo “Ozdravi nam Ico lavico” i “Volimo te” mališani su svojoj hrabroj drugarici poželjeli srećan put i da im se što prije vrati zdrava i vesela.

 Ivani je u septembru prošle godine dijagnostikovan karcinom na bubregu. Nakon liječenja na Univerzitetskom kliničkom centru RS i u Beogradu, snimci su pokazali da se bolest proširila na pluća i jetru.

 Nakon što su roditelji dostavili zahtjev za liječenje u inostranstvu i predračun iz klinike u Francuskoj, Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrede djece u inostranstvu u najkraćem mogućem roku uplatio je 295.249 evra za Ivanino liječenje.

Vijest o ovoj hrabroj djevojčici digla je na noge cijelu Republiku Srpsku. Organizovano je niz humanitarnih akcija u cilju pomoći njenoj porodici, kako bi imali dovoljno novca za sve prateće troškove.

Za dvadesetak dana humanisti su sakupili oko 200.000 evra. Svi koji mogu i žele i dalje mogu uplaćivati novac za pomoć ovoj porodici na žiro račun broj 1541029988405703, Intesa Sanpaolo bank, Sarajevo. Osim toga, aktivan je i “m:tel” humanitarni broj 1458. Porodica Bjelogrlić zahvalila je svima koji su im pomogli u ovim teškim trenucima.

Svjesni sa čim se suočavaju roditelji oboljele djece i sami su odlučili da pomognu.

Porodica Bjelogrlić uplatila je 20.000 maraka za liječenje osmogodišpnjeg Nikole Lazendića iz Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana