Ista prava za majke troje djece u Srpskoj i Srbiji

M. L.
Ista prava za majke troje djece u Srpskoj i Srbiji

BANjALUKA - Majke s troje i više djece u Srpskoj i Srbiji od iduće godine imaće ista prava i moći će da koriste svoje ponosne kartice s obje strane Drine. Poručeno je to sa konferencije "Srpska i Srbija za porodicu" koja je u subotu održana u Banjaluci u organizaciji Pokreta za decu tri plus iz Čačka i banjalučke Fondacije "Za život".

 

Predsjednik Pokreta Vladica Gavrilović rekao je da je ovo veliki dan i za Srpsku i za Srbiju koje vode bitku za povećavanje nataliteta, za opstanak.

- Štitimo porodice sa troje i više dece sa željom da nam se pridruže i oni koji imaju jedno ili dvoje te da na taj način omogućimo večnost Srbiji i Srpskoj. U zadnjih nekoliko decenija u Srbiji je oko 38.000 ljudi manje, a slično je i u RS. Zato nam je cilj da nas bude mnogo više - poručio je Gavrilović.

Dodao je da je ovo veliki dan i zato što se projektu pridružuje "Dunav osiguranje" u RS, s tim da je kompanija "Dunav" već pružila podršku projektu u Srbiji. Predsjednik Fondacije "Za život" Boris Tubić rekao je da se projekat "Ponosna kartica cijena minus za tri plus" realizuje na području Banjaluke te da fondacija ima potpisane ugovore sa opštinama Teslić, Laktaši, Srbac i Prnjavor.

- Podijelili smo oko 1.800 kartica, a u projekat je uključeno oko 150 privrednih subjekta - rekao je Tubić. U znak zahvalnosti za podršku u realizaciji ovog projekta uručene su zahvalnice privrednicima, kulturnim radnicima, volonterima i novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana