Inspektori zatvorili još 11 ugostiteljskih objekata, 34 kažnjena

Danijela Bajić
Inspektori zatvorili još 11 ugostiteljskih objekata, 34 kažnjena

BANjALUKA - U okviru pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, nadležni inspektori su u proteklih sedam dana izrekli mjeru zabrane rada u trajanju od sedam dana za još 11 ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj, jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mjera u cilju sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

Navedeno je to u saopštenju Inspektorata Republike Srpske i dodato da su protekle sedmice republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave obavili 2.505 inspekcijskih kontrola u kojima su u 34 slučaja subjekti zatečeni u prekršaju te su im izrečene i kazne u iznosu od 41.000 KM. 

U okviru sprovođenja navedenih mjera, za nešto više od četiri mjeseca, obavljeno je više od 20.000 inspekcijskih kontrola u kojima izrečene kazne u iznosu od 320.000 KM i 22 zabrane rada na period od sedam dana.

- Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj inspekcijski organi su intenzivirali nadzor na terenu, te subjekti mogu očekivati učestalije dolaske inspektora na dnevnom nivou, a sve u cilju dosljednog provođenja propisanih mjera i zaštite zdravlja stanovništva – istaknuto je u saopštenju.

Dodato je da cilj inspekcije nije kažnjavanje već obezbjeđivanje primjene propisa, a u trenutnoj situaciji i zaštite zdravlja i života građana, privrednih aktivnosti, ekonomije i očuvanje bolničkih kapaciteta.

- Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani, te apelujemo na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od izricanja mjere zabrane rada – dodato je u saopštenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana