Inspektor obavlja dodatne provjere u hotelu "Nebojša"

GS
Inspektor obavlja dodatne provjere u hotelu "Nebojša"

BANjALUKA - Postupajući opštinski inspektor nastavlja s vanrednim postupkom koji je pokrenut prilikom pojave simptoma kod prve grupe đaka u hotelu "Nebojša" na Jahorini kako bi bile izvršene dodatne provjere u vezi s uzrokom oboljevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

Rekli su to "Nezavisnim novinama" u  Inspektoratu Republike Srpske.

Dodali su da su pravovremeno obaviješteni i upoznati sa svim relevantnim činjenicama u vezi sa događajem u hotelu "Nebojša", na Jahorini, to jest pojave određenih simptoma kod grupe đaka iz Banjaluke koji su na ekskurziji.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zbog saznanja o novim slučajevima pojave stomačnih tegoba kod đaka koji u sklopu izvođenja škole u prirodi trenutno borave u hotelu "Nebojša" na Jahorini zabranilo je svim osnovnim školama da organizuju ekskurzije u pomenutom objektu.

 Iz resornog ministarstva su saopštili da su informisani da je 12 od 103 učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke, koji od srijede borave u hotelu „Nebojša“ bolesno ta su naložili rukovodstvu škole da  odmah prekinu izvođenje škole u prirodi i da se učenici vrate u Banjuluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana