Imenovani tužioci, sudije, stručni saradnici i predsjednik suda

Srna
Imenovani tužioci, sudije, stručni saradnici i predsjednik suda

Sarajevo - Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je Slađanu Marić i Nebojšu Matovića za tužioce Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, saopšteno je iz ove institucije.

Za sudije Opštinskog suda u Srebreniku imenovani su Alen Lukač, Milada Topčić i Atifa Zaimović, dok je za vršioca dužnosti predsjednika tog suda imenovan Muhamed Vejzović.

Na poziciju stručnih saradnika Opštinskog suda u Sarajevu imenovani su Ivana Šaraba i Irma Mustafić.

Za stručnog saradnika Opštinskog suda u Goraždu imenovan je Adnan Herceg, a za stručnog saradnika Opštinskog suda u Širokom Brijegu Jelena Gavran.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterijume, poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, dosadašnjih rezultata u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje kandidat, odnos sa radnim kolegama, ponašanja van posla te profesionalne nepristranosti i ugleda.

Prilikom imenovanja, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova, navodi se u saopštenju.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. decembra, dok mandat vršioca dužnosti predsjednika Opštinskog suda u Srebreniku počinje 12. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana