Porodica Stanisavljević opremila Osnovnu školu ''Liješće'' u Brodu

Srna
Porodica Stanisavljević opremila Osnovnu školu ''Liješće'' u Brodu

BROD- U područnom odjeljenju Vinska, koje djeluje u sastavu Osnovne škole "Liješće" u Brodu, uz pomoć donacije Brođana Slađana i Danke Stanisavljević, renovirane su dvije učionice, zbornica i ulaz u objekat.

Ugrađena je nova unutrašnja i vanjska stolarija, podovi, rasvjeta, nabavljen je novi namještaj, školske table i druga prateća oprema potrebna za savremeno odvijanje nastave, a školi je osigurano i centralno grijanje.

Direktor škole "Liješće" Nada Gostić rekla je da je ovo neprocjenjiv poklon za nastavnike i učenike.

"Dobili smo kompletno nov objekat i neizmjerno smo zahvalni donatorima Slađanu i Danki Stanisavljević", izjavila je Gostićeva.

Ona kaže da područno odjeljenje Vinska trenutno pohađa 14 učenika od ukupno 215 koliko ih je upisano u OŠ "Liješće".

Iz lokalne uprave je objavljeno da su Brođani Slađan i Danka Stanisavljević, koji trenutno žive i rade u Njemačkoj, danas posjetili školu, uz prisustvo i načelnika opštine Brod Zorana Vidića i predsjednika lokalne skupštine Aleksandra Kruškonjića.

Stanisavljević, koji je i sam osam godina pohađao ovu školu, ističe da ovom donacijom želi da poboljša uslove boravka u školi, kako za učenike, tako i nastavnike.

"Mještanin sam ovog sela i živio sam ovdje do unazad desetak godina. Nostalgija uvijek vuče rodnom kraju. Sjećam se vremena kada je ovdje bilo 300 djece, i mi se trudimo da to popravimo, a upravo je to razlog što smo školi donirali sredstva za uređenje i opremanje", rekao je Stanisavljević, i istakao da su i dalje spremni pomagati školi i selu.

Načelnik Vidić kaže da je Stanisavljevićima zahvalio što ulažu u znanje i unapređenje nastavnog procesa, te istakao da je to ujedno sjajan primjer drugima kako se može pomoći lokalnoj zajednici, najprije kroz ovakve vidove podrške najmlađim sugrađanima.

"Ovo je velika pomoć opštini. Lokalna uprava mora više učestvovati u organizovanju i podršci svim našim školama, posebno područnim odjeljenja, i stvarati uslove za što kvalitetniji boravak i rad u njima", rekao je Vidić.

On je naveo da su Stanisavljevići od ranije poznati humanisti i donatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana