"Humanitarni tiket u podne" - pogodak za pomoć Udruženju "Izvor" iz Srpca

Mozzart
"Humanitarni tiket u podne" - pogodak za pomoć Udruženju "Izvor" iz Srpca

Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" ove godine postaje punoljetno.

Za proteklih 18 godina učinili su mnogo na poboljšanju uslova za liječenje i rehabilitaciju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju. Njihovoj plemenitoj misiji pridružila se i kompanija Mozzart koja im je uputila donaciju u sklopu tradicionalne akcije "Humanitarni tiket u podne". Vlasnik i trener Tekvondo kluba Kobra, Bojan Todorović je tipovao, a osvojeni iznos je usmjerio posebnim mališanima iz Srpca. 

- Želim da se ovim putem zahvalim kompaniji Mozzart. Ova donacija će biti usmjerena na plaćanje troškova ljetovanja djece sa posebnim potrebama i njihovih roditelja u Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu - kaže Mira Tatić, predsjednica Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor", Srbac

Ovo udruženje trenutno ima 52 korisnika, mahom djece i omladine, ali i nekoliko članova starijih od 30 godina. Na raspolaganju su im logoped, defektolog, psiholog, dva terapeuta… Sve ih na jednom mjestu okupljaju kreativne radionice na kojima svake sedmice izrađuju razne predmete od stakla, nakit i ostale rukotvorine.

Rad "Izvora" ne bi bio moguć bez podrške resornog Ministarstva i opštine Srbac koja svake godine iz budžeta izdvaja grant za plaćanje stručnjaka koji rade sa djecom i za troškove komunalija. Sve ostale aktivnosti, kao što su izleti i putovanja, finansiraju kroz donacije. Jedan od humanih donatora i prijatelja ovog Udruženja postala je i kompanija Mozzart.

- Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne", uz pomoć plemenitih kladilaca, trudimo se da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Posebno smo srećni što je naša donacija „Izvoru" stigla u trenutku kada se pripremaju da odvedu mališane na more i time im pruže dodatnu rehabilitaciju - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana