Hladno i dalje, slab snijeg na istoku: Na Bjelašnici minus 19 stepeni

Srna
Hladno i dalje, slab snijeg na istoku: Na Bjelašnici minus 19 stepeni

BIJELjINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se nastavlja hladno vrijeme uz sunčane periode i umjerenu oblačnost.

Mjestimično provijavanje slabog snijega očekuje se u drugom dijelu dana od istoka ka zapadu, dok će uveče i tokom noći biti pretežno vedro i veoma hladno u većini predjela. Duvaće slab do umjeren, sjeveroistočni vjetar, na jugu umjeren do jak.  Maksimalna temperatura vazduha od minus tri do dva, na jugu do pet, u višim predjelima od minus osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u planinskim područjima, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperatura vazduha u sedam časova: Bjelašnica minus 19, Čemerno minus 13, Drvar minus 12, Kalinovik i Han Pijesak minus 11, Sokolac, Nevesinje, Gacko i Drinić minus devet, Bugojno, Širok Brijeg i Kneževo minus osam, Sarajevo, Livno i Mrakovica minus sedam, Mrkonjić Grad, Ribnik, Zenica i Šipovo minus šest, Bileća, Višegrad, Novi Grad, Rudo, Srebrenica i Bihać minus pet, Prijedor, Tuzla i Sanski Most minus četiri, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Zenica i Srbac minus tri, Zvornik i Stolac minus dva, Mostar minus jedan i Neum nula stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je 53 centimetra, na Čemernu 45, na Sokocu i u Kalinoviku 22, na Mrakovici 16, u Kneževu 12, u Gacku šest, u Nevesinju pet, u Srebrenici četiri i u Mrkonjić Gradu i Rudom dva centimetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana