Gudeljević: Vlada Brčko distrikta će nadoknaditi štetu ugostiteljima

Srna
Foto: Srna

BRČKO- Radnicima u ugostiteljstvu kojima je rad obustavljen zbog mjera Kriznog štaba biće nadoknađena šteta u iznosu bruto plata, sa pripadajućim porezima i doprinosima, rekao je danas šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta Pero Gudeljević.

Gudeljević je rekao da će bruto plate biti isplaćene za onaj period za koji radnici nisu radili, te da će se više detalja o tome znati kada bude pripremljen program.

"Mi već radimo na tom programu i narednih četiri-pet dana ćemo to predložiti Vladi", rekao je Gudeljević na konferenciji za novinare.

Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta Mato Lučić rekao je da će se naći način da se novac za ove namjene obezbijedi, jer ga trenutno Vlada nema.

On je istakao da će nadoknadu dobiti svi oni ugostitelji koji imaju prijavljene djelatnosti i radnike i koji redovno podnose mjesečne izvještaje Direkciji, te da vjeruje da će isplata biti uskoro.

Više od sto radnika u ugostitetljstvu juče je mirno protestovalo na Trgu mladih i ispred zgrade Vlade distrikta zbog naredbi Kriznog štaba o obustavi rada ugostiteljskih objekata na dvije sedmice zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Radnici su od Vlade tražili da se ugostiteljima omogući rad, da se oslobode plaćanja obaveza prema državi u vrijeme epidemije, te da im se nadoknadi šteta zbog zatvaranja objekata.

Na području distrikta od nedjelje, 22. novembra, u 22.00 časa na snagu je stupio policijski čas, koji traje do 5.00 časova ujutro, zatim zabrana rada ugostiteljskih objekata, teretana i fitnes centara, kao i javnog prevoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana